Kóstolási-fogyasztási hőmérséklet - Italok


Borok - Sörök - Rövidek és koktélok - Pezsgő - Kávé - Tea - Ásványvíz - Tej
Ügyeljünk arra, hogy a kóstolásra vagy fogyasztásra kiválasztott ital megfelelő hőmérsékletű legyen!

Fontos tudni, hogy a túlhűtött borban például az aromákat alig, vagy egyáltalán nem tudjuk érzékelni. Ennek az az oka, hogy az illatanyagok 5 °C, a zamatanyagok 8 °C alatt nem érvényesülnek.

Az alábbiakban a javasolt italhőmérsékleteket mutatjuk be:

vörösbor 14-18 °C
likőrborok 12-14 °C
fehérbor 10-12 °C
rozé- és sillerbor 8-10 °C
pezsgő 7-8 °C

Fontos megjegyezni, hogy a bor fogyasztása során mindig egy-két fokkal hidegebben kell szervíroznunk, mint borbírálatnál, ez utóbbi esetben ugyanis nem csak az élvezeti szempontokat kell figyelembe venni.
Forrás:http://www.vinexia.hu


Ajánlj mások számára átlalad kedvelt gasztro / szakács /recept blogokat...

 



sajtokozlemények
Impresszum
hírlevélre felíratkozás
honlaptérkép
rólunk
fórum
Adatvédelmi nyilatkozat

https://sussunk-fozzunk.hu