Ügyeljünk arra, hogy a kóstolásra vagy fogyasztásra kiválasztott ital megfelelő hőmérsékletű legyen!
Fontos tudni, hogy a túlhűtött borban például az aromákat alig, vagy egyáltalán nem tudjuk érzékelni. Ennek az az oka, hogy az illatanyagok 5 °C, a zamatanyagok 8 °C alatt nem érvényesülnek.
Az alábbiakban a javasolt italhőmérsékleteket mutatjuk be:
vörösbor 14-18 °C likőrborok 12-14 °C fehérbor 10-12 °C rozé- és sillerbor 8-10 °C pezsgő 7-8 °C
Fontos megjegyezni, hogy a bor fogyasztása során mindig egy-két fokkal hidegebben kell szervíroznunk, mint borbírálatnál, ez utóbbi esetben ugyanis nem csak az élvezeti szempontokat kell figyelembe venni.
Forrás:http://www.vinexia.hu
Ajánlj mások számára átlalad kedvelt gasztro / szakács /recept blogokat...