Süssünk-főzzünk.hu

Receptoldal

Praktika címe: Hogyan legyen habos a piskóta

Rövid leírás:A piskóta sütése minden háziasszony vagy házi szakács:)) egyik rémálma. A nagymamák fortélyai a legf...

Praktika címe: Hogyan a legízletesebb a zöldség

Rövid leírás:A sárgarépa, a fehérrépa és a zeller lehető legtöbb ízanyagát szeretnénk megőrizni, nem szabad kapar...

Praktika címe: Ha megmarad az éleztő, mit tegyünk vele...?

Rövid leírás:Ha sütéskor nem használjuk fel az összes élesztőt eltarthatjuk pár napon keresztül, ha kis pohárba b...

Praktika címe: Ha elsóztuk az ételt

Rövid leírás:Például a főzelék túlságosan sós lett, azt enyhíthetjük ízét néhány evőkanál tejjel.Amennyiben nem j...

Praktika címe: Dió törése könnyedén

Rövid leírás:Ha egy éjszakán át sós vízben áztatjuk a héjas diót, akkor másnap úgy törhetjük fel a diónkat, hogy ...

Praktika címe: Ha nem elég sárga a tojás sárgája

Rövid leírás:Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája( piskótához, rántottához, nokedlihez, stb... ) akkor adunk ho...

Praktika címe: Fejes saláta felfrissítése

Rövid leírás:A fejes saláta nem tárolható el sokáig, és így egy kissé megfonnyad.
Ilyenkor nyers burgonya szelet...

Praktika címe: Sovány húsok sütése

Rövid leírás:A sovány húsokat mielőtt bepaníroznánk kenjük meg olajjal, és így sütés közben nem száradnak ki....

Praktika címe: A petrezselyem főzéskor

Rövid leírás:A petrezselymet mindig a főzés végén adjuk az ételeinkhez, mert így megtartja értékes tápanyagait....

Praktika címe: Másnapos kenyér

Rövid leírás:Ha a másnapos kenyeret párpercre nedves konyharuhába csavarod, ezután előmelegített sütőbe teszed kb...

Praktika címe: A citrom héja...

Rövid leírás:A jól megmosott citrom héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edényb...

Praktika címe: Csirkemáj sütés előtt...

Rövid leírás:A csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, akkor nem "köpköd" sütés közben....

Praktika címe: Banán frisessége tovább tartson

Rövid leírás:A banán tovább friss marad, ha a szárát háztartási fóliába csomagolod....

Praktika címe: Hagymaszag eltüntetése

Rövid leírás:Ha főzés után a konyhát hagymaszag árasztja el, akkor tegyünk pár szem szegfűszeget ecetes vízbe, és...

Praktika címe: Kedvenc sajtjaid fűszerezése

Rövid leírás:Lágy sajtra szórj: oregánót, tárkonyt, vagy rozmaringot

Kemény sajtra szórj:egy kis majoranná...

Praktika címe: Ahhoz, hogy jó kemény habot kapjunk, fontos betartani a következőket:

Rövid leírás:1. A tojásokat 1-2 órával a hab készítése előtt vegyük ki a hűtőszekrényből!
2. Vegyünk elő egy - l...

Praktika címe: Réteslap ne legyen törékeny

Rövid leírás:A száraz réteslap nem lesz törékeny, ha nedves konyharuhával borítjuk be egy időre....

Praktika címe: Tojásfehérjéből hab

Rövid leírás:a tojásfehérjét könnyebb kemény habbá verni,pár csepp citromlével ...

Praktika címe: Csokoládébevonatos sütik vágása

Rövid leírás:Forró vízbe mártott késse szebben tudjuk vágni a csokoládébevonatos süteményeket....

Praktika címe: Hogyan lesznek sterilek, csíramentesek az üvegeink?

Rövid leírás:Egy vízzel félig töltött nagy tepsit tegyünk fel a tűzhelyre.

Fejjel lefelé helyezzük bele az üv...

Praktika címe: Rizs főzési tanács

Rövid leírás:Egy bögre rizshez mindig két bögre vizet adjunk hozzá....

Praktika címe: Savómentes aludtej

Rövid leírás:Igazán finom savómentes aludttejet lehet késziteni jó minőségü 1 l tejből úgy, hogy a tejet felforra...

Praktika címe: Házi ropi borhoz...

Rövid leírás:Ropit magunk is készíthetünk. Ha félbarna kenyérdarabokat aranysárgára pirítunk a sütőben, fokhagymá...

Praktika címe: Főzött tojást meghámozni

Rövid leírás:Könnyebb meghámozni a kemény tojást, ha enyhén sós vízben főzöd, vagy főzés után azonnal hideg vizet...

Praktika címe: A megkeményedett sajt

Rövid leírás:Ha megkeményedett a sajt, puhítsd meg tejben. Ezután reszeld le, remek lesz például melegszendvicsek...

Praktika címe: Puha sajt reszelése

Rövid leírás:Ha puha sajtot veszel, és szeretnéd lereszelni, előtte dugd pár percre a mélyhűtőbe. Könnyebben bold...

Praktika címe: Tej forralása...

Rövid leírás:A tejen forralás után sem képződik hártya, ha nyersen kevés cukrot teszel bele, állandó kevergetés m...

Praktika címe: Zöldségek fözővize

Rövid leírás:A zöldségek főzővizét ne öntsd ki (sok értékes tápanyag és vitamin található benne). Felhasználhatod...

Praktika címe: Fánk tészta trükk

Rövid leírás:Ha a fánk tésztájába víz helyett sört vagy szódavizet teszel, rendkívül laza és könnyű lesz....


Te most a Süssünk-főzzünk.hu mobil verzióját olvasod- Online szakácskönyv, receptek

 



sajtokozlemények
Impresszum
hírlevélre felíratkozás
honlaptérkép
rólunk
fórum
Adatvédelmi nyilatkozat

https://sussunk-fozzunk.hu