Az öntet:
1 evőkanál mustár ⅔ csésze majonéz (160 g) 2 evőkanál citromlé ½ teáskanál fokhagyma darálva ¼ teáskanál paprika ½ teáskanál frissen őrölt fekete bor 1 teáskanál só
Töltött nyári karfiol saláta elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt kb. 200 fokra.
Egy tálban dobálja bele a karfiolt olívaolajjal, sóval és borssal, forgassuk meg benn. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe... 20–25 percig sütjük, félig átkeverve, amíg a karfiol szélei nem kezdnek barnulni.. Vegyük ki a sütőből, hagyja hűlni néhány percig, majd tegyük át egy nagy tálba.
Az öntet:Egy tálban simára keverjük össze mustárt, majonézt, citromlé, fokhagyma, paprika, bors só...
A keményre főtt tojásokat apróra vágjuk fel. A szalonna szeleteket durván vágjuk fel. Adjuk hozzá a tojást és a szalonnát, karfiolt a tálba, valamint a cheddar sajttal és hagymával.Öntsük rá az öntetet, és forgassuk át az egészet.
Tojással és sült szalonnával a tetején díszítve tálaljuk a salátát.
Megjegyzés: A Töltött nyári karfiol saláta receptje és képe eredetileg:tasty
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés