Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi foka: nagyon egyszerű Árkategória: olcsó
Ropogósra sült csirkecomb hozzávalók:
8 csirkecomb kicsontozva és bőrösen 2 evőkanál olívaolaj 2 tk fokhagyma por 2 tk hagymapor
1 1/2 tk paprika 1 tk szárított oregánó
1 tk szárított kakukkfű 1 teáskanál só 1/2 teáskanál fekete bors
Ropogósra sült csirkecomb elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 220C-ra. Vegyük ki a csirkecombokat a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni. Egy kis tálban keverjük össze az összes fűszert és fűszernövényt.
Helyezzük a csirkét egy nagy keverőtálba. Adjuk hozzá az olajat és a fűszerkeverék 2/3-át. Bevonjuk a csirke minden oldalát, sőt a bőr alá is.
Helyezzük a csirkét egy sütőlap tetejére egy rácsra. A maradék fűszerkeveréket a csirke tetejére szórjuk.
Süssük a csirkecombokat 35-40 percig. A felső légkeverést is bekapcsolhatjuk 2-3 percre, hogy a teteje extra ropogós legyen. Tálalás előtt 5 percig pihentetjük a csirkét.
Megjegyzés: Ropogósra sült csirkecomb eredeti receptje és képe:downshiftology
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés