Elkészítési idő: 30 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Sajtos csirke és rizs hozzávalók:
2 csont nélküli bőr nélküli csirkemell hosszában félbevágva só frissen őrölt fekete bors ízlés szerint 2 evőkanál sós vaj (¼ rúd) 300 gramm sűrített tejszínes csirkeleves 1½ csésze csirkehúsleves ¼ teáskanál őrölt paprika ¼ teáskanál őrölt fekete bors 1¾ csésze nyers fehér rizs 1 csésze brokkoli rózsa 1 csésze karfiol rózsa 10-15 dkg sajt
Sajtos csirke és rizs elkészítése:
A csirkemell mindkét oldalát bőségesen fűszerezzük sóval és borssal.
Adjunk hozzá vajat egy nagy serpenyőbe közepes lángon. Miután felolvadt, hozzáadjuk a csirkét, és oldalanként 3-4 percig sütjük, amíg teljesen megpirul és majdnem meg nem fő.
Vegyük ki a csirkét, és tegyük egy fóliázott tányérra, hogy melegen tartsa.
Adjuk hozzá a levest, a csirkelevest, a paprikát és a borsot a serpenyőbe. Keverjük össze.
Keverjük hozzá a rizst, a brokkolit és a karfiolt. Adjuk hozzá a sajtot, keverjük, hogy elolvadjon.
Miután a sajt felolvadt, tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe, és keverjük be a rizsbe. Fedjük le és főzzük 5 percig, vagy amíg a csirke belső hőmérséklete el nem éri a 75C°-ot.
Megjegyzés: Sajtos csirke és rizs eredeti képe és receptje:easychickenrecipes
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés