Elkészítési idő: több másfél óránál Nehézségi foka: közepesen nehéz Árkategória: közepesen olcsó
Karjalanpaisti hozzávalók:
50 dkg birkahús 30 dkg marhahús 30 dkg sertéshús só
Karjalanpaisti elkészítése:
A jól besózott húsokat zománcozott fazékba rakjuk, ráteszünk
egy, a fazék átmérőjénél valamivel kisebb tányért, nehezékekkel
lenyomatjuk, és egy éjszakán át állni hagyjuk.
Másnap a húsokat kockákra vágjuk, és egy agyagedénybe tesszük úgy, hogy a zsírosabb darabok felülre kerüljenek.Ráöntünk annyi, forrásban levő vizet, hogy az egészet ellepje,és az edényt fedő nélkül, meleg sütőbe tesszük. Egészen kis tűznél, 3 órán át abáljuk (tehát a víz ne forrjon, csak gyöngyözzön.)
Vajas burgonyát vagy párolt rizst adunk hozza koretnek.
Megjegyzés: Elkészítési idő 3 óra + pácolás
( skandináv recept )
A receptet ennyiszer mentették el:3 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés