Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Dzsuvecs (szerb étel) hozzávalók:
25 dkg burgonya 20 dkg sárgarépa 1 középnagyságú
zeller 1 kisebb fej karalábé 20 dkg zöldbab 1/4 fej édes káposzta 1 fej hagyma 4 db paradicsom 10 dkg olaj só
Dzsuvecs (szerb étel) elkészítése:
A hagymát karikákra vágva az olajban halványsárgára pirítjuk.
Burgonyát hasábokra vágjuk, a sárgarépát, zellert karikákra,
karalábét szeletekre, a zöldbabot kettőbe törjük, a káposztát,
paprikát ujjnyi szeletekre vágjuk és a hagymás olajban összevegyítve,
nagyon kevés víz hozzáadásával, félpuhára pároljuk.
Közéje keverjük a paradicsomot, tetejét káposztalevéllel letakarjuk,
és forró sütőben, kevergetés nélkül 20-30 percig sütjük,
amíg a mindenfajta zöldség teljesen megpuhul és jól átsül.
Hússal is készíthető. 40 dkg bármilyen húst pörköltnek elkészítünk
és mielőtt a zöldségeket sütőbe tesszük, azonnal összekeverjük.
A receptet ennyiszer mentették el:3 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés