Elkészítési idő: 75 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Borsos tokány hozzávalók:
60 dkg sovány marhahús 1 nagyobb fej hagyma
15 dkg füstölt szalonna 1 zöldpaprika 1 paradicsom só bors 1 dl fehér bor
Borsos tokány elkészítése:
A húst vékony, kisujjnyi csíkokra vágjuk, a szalonnát szintén.
A szalonnát kisütjük, a zsírját leszűrjük, a többi zsírhoz őntjük,
az apróra vágott hagymát benne megfonnyasztjuk. Beletesszük
a húst, s a hagymás zsírban többszöri kevergetés mellett átsütjük.
Majd vízzel fölengedjük, s a pörkölthöz hasonlóan kevés lében
pároljuk. Fövés közben hozzáadjuk a szeletekre vágott, héjától,
magjától megtisztított paradicsomot, zöldpaprikát, egy
késhegynyi törött borsot, a fehér bort. Jól
lefödve puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük, és hozzáadjuk a
kisütött szalonnadarabokat. Pár percnyi sütés után kevés vizet öntünk hozzá, amivel kb. 10 percig forraljuk. A tokány leve rövid,
sűrű, barna színű, tartalmas. Párolt rizst, tört burgonyát
vagy galuskát adunk hozzá.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés