Az élesztőt megkelesztjük.
Ezután a liszttel, a cukorral, a langyos tejjel, a vajjal, a tojásokkal és sóval bedagasztjuk. Ehhez adjuk hozzá a mazsolát. A tésztát jól összedolgozzuk. A tészta akkor van készen, ha sima, és hólyagos.A tetejét megszórjuk lisztel és konyharuhával letakarjuk és hagyjuk pihenni kb. 1 órát. Utána 3 egyenlő részre osztjuk fel és mindet kisodorjuk. ( "kígyókat nyújtunk belőlük" ).
A szálakat összefonjuk. A tetejét tojással megkenjük. Konyharuhával ismét letakarjuk és hagyjuk pihenni kb. egy fél órát.
Ha megkelt, újra bekenjük tojással.Előmelegített sütőben kb. háromnegyed óra alatt megsütjük.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés