Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: közepesen nehéz Árkategória: közepesen olcsó
Vaníliaparfé hozzávalók:
2.5 dl habtejszín 2 darab tojás 7.5 dkg porcukor 1 darab vaníliarúd
Vaníliaparfé elkészítése:
Félbevágjuk a vaníliarudat. A magokat eltávolítjuk. A friss tojásokhoz így adjuk hozzá. Habverővel a gőz felett néhány perc alatt habosra keverjük. Addig hűtjük míg szobahőmérsékletűre hűtjük. Kemény habbá verjük fel a tejszínt. Ezt forgatjuk a tojáshabba. Az így kapott krémet a kibélelt formába tesszük, és fóliával lefedjük. Kb. 30 percre betesszük a hűtőbe pihenni. Ezután a mélyhűtőbe átrakjuk kb. 6 óra hosszára.
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés