Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Epres tiramisu hozzávalók:
250 mascarpone 3 darab tojás 5 ev. cukor 10 dkg babpiskóta 3 dl tej 1 db vanília rúd 2 evőkanál limoncello 1 citrom héja 1 v. cukrozatlan kakaópor 30 dkg eper
Epres tiramisu elkészítése:
Kisebb darabokra vágjuk fel az epret. Cukorból ( 2 ev. ), tejből és 10 dkg eperből és a limoncellóból turmixot csinálunk. Kettéválasztjuk a tojásokat. A sárgáját 2 ev. cukorral és a van. rúd kikapart belsejével habosra verjük fel. Hozzáadjuk a mascarponét, és jól összekeverjük. A tojásfehérjét egy ev. cukorral kemény habbá verjük fel. Majd óvatosan a mascarponés krémhez keverjük. A piskótát mártogatjuk bele az epres turmixba. Amikor felszívják a nedvességet, akkor jó, de vigyázzunk, hogy ne ázzon el. Marad meg az epres léből azt hozzákeverjük a mascarponés krémhez, hogy szép színe legyen.Eperdarabokat is rakhatunk a rétegekbe.Rétegezzük az egészet...Piskóta rá krém. Az utolsó ( teteje ) a krém legyen. Ezután a hűtőbe tesszük pihenni egy egész éjszakára. Tálaláskor kakaóport hintünk rá...
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés