Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Felvidéki palacsinta hozzávalók:
12-14 db sós palacsinta és a töltelékhez
30 dkg burgonya 20 dkg juhtúró (esetleg tehéntúró) 2 dl tejföl
két csomó kapor só
Felvidéki palacsinta elkészítése:
Sós palacsintát csinálunk...
A héjában főtt, megtisztított burgonyát melegen áttörjük,
elkeverjük a juhtúróval (esetleg az ugyancsak áttört tehéntúróval),
és a sós palacsintákat megtöltjük. Kizsírozott vagy
vajazott tűzálló tálba rakjuk, leöntjük az apróra vágott kaporral
elkevert tejföllel, és a sütőben átforrósítjuk.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés