Elkészítési idő: 75 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Áfonyás-citromos sütemény hozzávalók:
2 nagy tojás 1 csésze (210 gramm) kristálycukor 1 csésze 20% tejföl 1/2 csésze könnyű olívaolaj 1 teáskanál vanília kivonat 1/4 teáskanál só 2 csésze (260 g) liszt 2 teáskanál sütőpor 1 közepes citrom (héja és leve) - osztva 1/2 evőkanál kukoricakeményítő 450g friss áfonya
porcukor a díszítéshez
Áfonyás-citromos sütemény elkészítése:
Egy tálban a két tojást és a cukrot habbá verjük fel. Adjunk hozzá 1 pohár tejfölt, 1/2 csésze olajat, 1 teáskanál vaníliát, 1/4 teáskanál sót, és habverővel jól összedolgozzuk. Egy tálban habverővel keverjük össze a 2 csésze lisztet, és 2 teáskanál sütőport. A habos tálhoz apránként adagoljuk hozzá. Amikor egy adagot hozzáöntünk akkor elkeverjük és utána öntjük hozzá a másik lisztes adagot...stb. Ezután mehet bele a citrom reszelt héja és a citromlé. Elkeverjük.Az áfonyát megmossuk.Egy közepes tálban, öntjük az áfonyát, 1/2 evőkanál kukoricakeményítőt és 1 teáskanál citromlével elkeverjük.Egy kerek tortaformát kivajazunk. Sütőpapírt teszünk bele. Ebbe öntjük bele az Áfonyás-citromos sütemény massza 3/4 -ét. Ráöntünk egy adag áfonyát, erre a maradék massza mehet. Eligazítjuk. Díszként mehet az áfonya a legtetejére. Előmelegített sütőben kb. 10 fokon kb. 55 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük és amikor megsült hagyjuk kihűlni.Tálaláskor porcukorral megszórjuk a tetejét...
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés