Öt dkg vajjal, 5 dkg liszttel és 3 dl tejjel sűrű fehérmártást
készítünk. Ha kíhűlt, hozzákeverünk egyenként 3 tojássárgát,
8 dkg reszelt ementáli sajtot és végül a 3 tojás kemény habját.
Zsírral kikent és liszttel meghintett hosszúkás formába őntjük,
vízzel félig telt tepsibe állitjuk és a sütőben pároljuk 40 percig.
Ha a víz nagyon forr, hideg vízzel hűtjük. A forma tetejét nem
fedjük le, csak papírral betakarjuk. Tálaláskor hosszúkás tálra
borítjuk, 3 dkg olvasztott vajjal leöntjük és 2 dkg reszelt sajttal
megszórjuk.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés