Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Serpenyős rostélyos hozzávalók:
80 dkg rostélyos 2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
1 fej hagyma 2 db zöldpaprika 2 db paradicsom 80 dkg burgonya pirospaprika köménymag só
Serpenyős rostélyos elkészítése:
A zsiradékon az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, paprikával
leöntjük, a húsokat belehelyezzük, mindkét oldalukat hirtelen
megpirítjuk, majd kevés vízzel, fedő alatt rövid lében pároljuk.
Mikor már majdnem puha, a szeleteket az egyik oldalára húzzuk, a levébe tesszük a cikkekre vágott nyers burgonyát,hozzáadjuk a karikára vágott zöldpaprikát, paradicsomot, tetejére visszarakjuk a szeleteket. kevés finomra tört köménymagot,kevés vízzel még felöntjük és befedve, lassan főzzük, hogy a paprikás zsír feljöjjön a tetejére. Tálalásker alulra rakjuk a húst, tetejére a burgonyát, vékony karikara vágott csöves paprikával
díszítjük, és a levét aláöntjük.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés