Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Almás sertéssült hozzávalók:
1.5 kg kicsontozott sertéslapocka 1 ek. olaj 1.5 dl víz 1 leveskocka 2 ek. méz 1/4 kk. őrölt fahéj
1.5 dl almabor 1 citrom csíkokra vágott héja 3 cikkekre vágott alma
Almás sertéssült elkészítése:
A húst összegöngyöljük, a rudat zsineggel átkötjük. Az olajon köröskörül
megpiritjuk. Vízet öntünk alá,a leveskockát belemorzsoljuk, és
a mézet, a fahéjat, az almalevet meg a citromhéjat is hozzáadjuk. Lefedve,
egy óráig pároljuk. Az almaszeleteket is rátesszük, még 15-20
percig a tűzön hagyjuk. A húst felszeletelve tálra fektetjük, és az almával
együtt kínáljuk.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés