Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Mazsolás-diós hozzávalók:
10 dkg mazsola fél dl rum 10 dkg dió 8 dkg margarin 15 dkg liszt 3 tojás 1.5 liter olaj a sütéshez vaniliás porcukor a szóráshoz.
Mazsolás-diós elkészítése:
A mazsolát beáztatjuk a rumba. Felforralunk 2,5 dl vizet a margarinnal és egy csipet sóval, beleszórjuk a lisztet, és addig keverjük-főzzük amig a tészta elválik az edény falától. Keverőtálba tesszük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és habosra keverjük. A mazsolát és a darabolt diót beledolgozzuk a masszába. A forró olajban diónyi adagokat sütünk. Még melegen megszórjuk porcukorral.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés