Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: olcsó
Töltött burgonya - főtt burgonyábl hozzávalók:
8-10 db egyenlő nagyságú burgonya
2 db tojás 10 dkg főtt füstölt hús vagy sonka 3 dkg zsír 5 dkg reszelt sajt só és tej
Töltött burgonya - főtt burgonyábl elkészítése:
A burgonyákat jól megmosva héjában megfőzzük, meghámozzuk,
és a belsejüket kiskanállal kivájjuk úgy, hogy kb.
egyujjnyi vastag rész maradjon meg. A kivájt részeket szitán
áttörjük, vagy villával jól elnyomkodjuk, és egy kevés
tejjel simára keverjük.
A 2 db tojást keményre főzzük, meghámozzuk, és apró kockára
vágva a ledarált sonkával vagy füstölt hússal és egy kanálka
reszelt sajttal együtt a burgonyapéphez keverjük. Ezzel
a masszával töltjük meg a burgonyákat, majd kizsírozott
tűzálló tálban egymás mellé helyezzük őket, tetejüket meghintjük
reszelt sajttal, és néhány percre a forró sütőbe teszszük.
Savanyúsággal tálaljuk.
A receptet ennyiszer mentették el:3 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés