Elkészítési idő: 30 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: olcsó
Sajttal és szalonnával töltött burgonyapüré hozzávalók:
300 g reszelt nyers burgonya 300 g burgonyapürével 250 g lisztet 20 g olvasztott vaj só bors reszelt sajt néhány szelet szalonna apróra vágva tejföl 20%-os szeletelt hagyma vaj
Sajttal és szalonnával töltött burgonyapüré elkészítése:
A burgonyát megpucolva lereszeljük. Egy konyharuhába téve kinyomkodjuk a levét. Egy tálba öntjük a burgonyareszeléket és a krumplipürét. Hozzáöntjük a lisztet és összekeverjük. Adjunk hozzá olvasztott vajat és a fűszert. Adj hozzá még egy kis tejet, és jól keverd össze.Addig keverjük míg a tej el nem keveredik benne teljesen. Amennyiben túl nedves marad adj hozzá még lisztet. Belisztezzük a gyúródeszkát, és kinyújtjuk a tésztát. Kb. 1 cm vastag legyen. Teszünk rá reszelt sajtot és szalonnát. Mehet rá a másik réteg. Nagy pogácsaszaggatóval egy korongot vágunk ki belőle. Egy kis vajon megsütjük mind két oldalát( kb. 4 perc ).Tejföllel és hagymával tálaljuk...
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés