A karfiolt rózsáira szedjük szét. A rózsákat felaprítjuk és feltesszük enyhén sós vízbe főni. Kb. 5 percig forraljuk. A szalonnát csíkokra vágjuk fel. Kb. 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. 3 gerezd fokhagymát apróra vágunk fel. A szalonnához pici olajat öntünk és beledobjuk a fokhagymát. Egy percig pirítjuk utána kitesszük tányérra. Egy hagymát felaprítunk, és puhára pirítjuk. Mehet hozzá a paradicsom, só, bors. Kb. 2 percig pároljuk...Újhagymát és petrezselymet aprítunk.
A paradicsomokhoz öntjük a szalonnát és a párolt karfiolt. Összeforgatjuk. Kicsit sütjük és utána hozzáadjuk az újhagymát, és a petrezselymet. Összeforgatjuk és utána megint egy kicsit sütjük. Lereszeljük a sajtot. Rászórjuk a tetejére és fedő alatt addig pároljuk amíg rá nem olvad a sajt.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés