Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: olcsó
Hideg uborkaleves hozzávalók:
2 evőkanál liszt vagy ételkeményítö 4-5 db kovászos uborka 2-3 db friss uborka 3-4 dl uborkalé
2 dl tejföl vagy joghurt vagy aludttej 1 evőkanál mazsola kapor
Hideg uborkaleves elkészítése:
A lisztet vagy a keményítőt kevés vízzel felfőzzük. Ezzel elkészül a leves habarása, azaz így kapjuk a leves sűrűségét. A főzést ezzel befejeztük. A péphez lassan hozzákeverjük a tejfölt, a kockára vágott kovászos és friss uborkát, beledobjuk a megmosott mazsolát, az összevágott kaprot, és felengedjük az uborkalével.
Hűtés után fogyasztható.
A receptet ennyiszer mentették el:5 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés