Elkészítési idő: 30 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Egyedényes kolbászos és paprikás tészta hozzávalók:
1 kg farfalle(lepke) tészta( 455 g ) vagy bármilyen rövid tésztát 1 evőkanál olívaolaj csípős kolbász nem csípős kolbász 1 piros kaliforniai paprika nagy kockára vágva
1 zöld kaliforniai paprika nagy kockára vágva
1 sárga kaliforniai paprika nagy kockára vágva
½ hagyma szeletelve 2 gerezd fokhagyma szeletelve
kockára vágott paradicsom( 795 g ) 1 teáskanál oregánó
1 teáskanál só 1 teáskanál őrölt fekete bors
Egyedényes kolbászos és paprikás tészta elkészítése:
Forraljunk fel egy nagy fazék vizet, adjunk hozzá nagy mennyiségű sót, és főzzük meg a tésztát 2 perccel rövidebb ideig, mint a csomagoláson található utasítások.
A tésztát leszűrjük és félretesszük. Kevés olajjal felöntjük, nehogy letapadjon.
Ugyanabban az edényben hevítsünk fel 1 evőkanál olívaolajat, és süssük meg a kolbászokat, (szükség szerint adagokban) addig amíg minden oldaluk barnára sül.
Vegyük ki a kolbászt, szeleteljük fel 2 cm-es karikákra, és tegyük félre.
Pároljuk meg az összes kaliforniai paprikát, hagymát és fokhagymát körülbelül 2 percig.
Adjuk hozzá a konzerv paradicsomot, az összes fűszert és a kolbászszeleteket az edénybe.
Pároljuk körülbelül 10 percig.
Tegyük vissza a tésztát az edénybe, és óvatosan keverjük addig, amíg el nem főzzük a lét.
Reszelt parmezánnal tálaljuk.
Megjegyzés: Ez a kiadós és ízletes tésztaétel egyetlen edényben készül, így a takarítás gyerekjáték. A fűszeres kolbászt színes kaliforniai paprikával és finom paradicsomszósszal kombináljuk.
Egyedényes kolbászos és paprikás tészta eredeti kép és recept:tasty
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés