Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Svájci saláta hozzávalók:
20 dkg sajt 30 dkg burgonya 2 fej saláta 2
db kis paradicsom 1 db zöldpaprika 1 kis fej zeller 1 db(kb. 5 dkg) ecetes uborka 2 dl tartármártás
Svájci saláta elkészítése:
A sajtot vékonyan lehámozzuk, majd kis kockákra vágjuk.A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és ugyancsak apró kockákra vágjuk. A hámozott zellert megfőzzük(lehet húslevesben is), és szintén kockákra vágjuk. A paradicsomot
egy pillanatra forró vízbe mártjuk, a héját lehúzzuk,és a paradicsomot vékonyan fölszeleteljük. A zöldpaprikát megmossuk, a csumáját kiszedjük, és a paprikát vékony karikákra vágjuk az ecetes uborkával együtt. A fejes salátát megmossuk, lecsurgatjuk - néhány szép levelet félreteszünk a tálaláshoz -, a többit pedig csíkokra vágjuk. Az így előkészített anyagokat óvatosan - hogy össze ne törjenek,elkeverjük 2 dl tartármártással, és salátalevélen tálaljuk.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés