Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi foka: közepesen nehéz Árkategória: közepesen olcsó
Búbos hús hozzávalók:
csibetoltelék (2 zsemle 2 tojás 1 kk reszelt voroshagyma 2 ek olaj petrezselyemzold majoránna torott bors só)
8 szelet sertésborda
5 dkg vaj vagy 2 ek olaj
5 dkg reszelt sajt (ez el is maradhat)
só
Búbos hús elkészítése:
A jól kivert, besózott hússzeleteket a zsiradékon vagy roston, illetve teflonedényben zsiradék nélkul mindkét oldalukon kisutjuk. Tuzálló tálban, egymás mellé ultetjuk, mindegyikre 1-1 púpos halom tolteléket nyomunk, és - ha szeretjuk - megszórhatjuk egy kevés reszelt sajttal is, de anélkul is finom.
Ha zsiradékon sutottuk a húst, az egészet leontjuk a pecsenyelével, ha zsiradék nélkul, akkor mindegyik megrakott hús tetejére borsónyi vajat vagy pár csepp olajat teszunk. A sutoben felso lángon addig sutjuk, amíg a toltelék át nem sult, és a teteje szép piros lett. (Készulhet borjúhúsból is.)
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés