A sajtot lereszelem.
A vöröshagymát és a fokhagymát nagyon apróra vágom. A vajat felforrósítom és a hagymákat megpárolom benne.
Ráteszek 2 evőkanál lisztet, elkeverem, ráöntök 2 dl tejet. Csomómentesre keverem, felforralom. Teszek bele fehérborsot, sót, kevés szerecsendiót reszelek rá.
Tejjel addig hígítom, amíg híg mártást kapok, összeforralom.
Legvégül leveszem a tűzről és a sajtot belerakom. Összekeverem, de nem kell felforrani újból.
Ezután ízlés szerint aprított petrezselyemzöldet is tehetünk bele.
Megjegyzés: Főtt tésztára tehetjük, húsok mellé, krumplinudlihoz (gnocchi), párolt rizshez is jól illik.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés