Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: közepesen nehéz Árkategória: közepesen olcsó
Szilva lekváros gombóc hozzávalók:
1 kg burgonya egy üveg szilva lekvár 35 dkg liszt
13 dkg vaj 1 mk. őrölt fahéj 10 dkg zsemlemorzsa
porcukor ( fahéjas )
Szilva lekváros gombóc elkészítése:
A burgonyát megfőzzük. Amikor megfőtt áttörjük. Utána összekeverjük a lisztel, 3 dkg vajjal, sóval. Kinyújtjuk és négyzetekre vágjuk fel. A négyzetek mindegyikébe szilva lekvárt teszünk.Fahéjjal megszórjuk.Kezünkkel gombócokat formázunk belőlük. Amíg formáljuk a szilva lekváros gombócainkat a tűzön forralunk vizet. Amikor felforrt beletesszük a gombócokat. Addig főzzük míg fel nem jönnek a víz felszínére, és utána is még kb. 5 percig.
Amíg főzzük a gombócokat a maradék vajunkon zsemlemorzsát pirítunk. Ebben forgatjuk meg a már készre főzött szilva lekváros gombócokat.
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés