Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Sajtos csirke alfredós tésztával hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj 3 csirke mell só bors 4 gerezd aprított fokhagyma 600 milliliter csirke húsleves
600 ml főzőtejszín 500 gramm nyers penne 200 g parmezán
200 gramm mozzarella egy marék friss aprított petrezselyem
Sajtos csirke alfredós tésztával elkészítése:
Egy serpenyőben olajat hevítünk. Mehet bele a csirke.Só, bors, fokhagyma. Aranybarnára sütjük a csirkét, ezt követően felöntjük a húslevessel, tejszínnel és beleöntjük a penne tésztát is. Így főzzük kb. 15-20 percig. Levesszük a tűzről és ráöntjük reszelt parmezánnal. Összekeverjük. Egy tepsibe olajat öntünk és ráöntjük a tészta felét.Erre tesszük rá a reszelt mozzarellát és erre pedig a maradék tésztát. Újabb adag mozzarellát teszünk meg még egy kis parmezánt a tetejére. Előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük, addig míg a sajt aranybarna nem lesz. Friss aprított petrezselyemmel tálaljuk.
Megjegyzés: Az eredeti recept és a kép:Proper Tasty
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés