Elkészítési idő: több másfél óránál Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Marhahúsos, zöldséges egytálétel hozzávalók:
500 g kockára vágott marhahús 50 g (½ csésze) liszt olivaolaj 1 kockára vágott hagyma 2 sárgarépa kockára vágva 2 kockára vágott zeller 2 evőkanál paradicsompüré
2 gerezd darált fokhagyma 1 csipetnyi friss rozmaring 200 g apróra vágott paradicsom
125 ml (½ csésze) vörösbor 300 ml (1 ¼ csésze) marhahús alaplé 2 nagy krumpli apróra vágva
2 evőkanál vaj só ízlés szerint bors ízlés szerint friss kakukkfű 50 g (½ csésze) ( gruyère) reszelt sajt
Marhahúsos, zöldséges egytálétel elkészítése:
Egy tálban a lisztet sózzuk és borsozzuk. Ebben forgatjuk meg a marhahúskockákat. Forró olívaolajban kisütjük őket. A húsokat amikor megsült kiszedjük és kicsi olajat öntünk hozzá. Mehet bele a hagyma és áttetszőre sütjük.Hozzáadjuk a sárgarépát és a zellert.3-5 percig így kevergetve sütjük. Beleöntjük a marhahúst és a fokhagymát. 2 percig sütjük. Adjuk hozzá a paradicsompürét és a rozmaringot, és sütjük további 2-3 percig. Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot és főzzük 2 percig.Adjuk hozzá a vörösbort és a marhahúsalaplevet. Hagyjuk rotyogni kb. 10 percig. Utána lefedjük és kb. 2 órán keresztül főzzük. Utána vegyük le a tűzről és hámozott, felkarikázott burgonyát tegyünk rá. Olvasztott vajjal locsoljuk meg. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfüvezzük. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon sütjük kb. 45 percig. A sütőből kivéve reszelt sajttal megszórjuk és. 5-10 percig ráolvasztjuk a sajtot.
Megjegyzés: A Marhahúsos, zöldséges egytálétel receptje eredetileg itt található:tasty
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés