Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Sajtos burgonya torta hozzávalók:
5 közepes burgonya 2 evőkanál liszt 2 gerezd darált fokhagyma ¼ csésze (30 g) reszelt parmezán sajt 1 teáskanál só ½ teáskanál bors 1 csésze (240 ml) tejszín
3 csésze (300 g) aprított cheddar sajt 3 csésze (300 g) aprított gruyère sajt( persze jó más sajt is ) 9 szelet sonka friss petrezselyem aprítva
Sajtos burgonya torta elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és hosszában felszeleteljük. Egy kerek (
kb.33 cm )öntött vas serpenyőbe helyezzük a burgonyákat. ( járjunk el az óramutató járásával megegyező irányba, )Erre mehet a sajtok egy harmada és a sonka fele.Utána megint burgonya körkörösen. Mehet rá megint a sajtok és a sonka.Legvégül burgonya a tetejére és a kétféle sajt. Előmelegített sütőbe rajuk kb. 190 fokra és kb. 45 percig sütjük.
Egy tálban összekeverjük a következőket: liszt, reszelt parmezán, darált fokhagyma,só, bors.Keverés után beleöntjük a tejszínt. A sütőből kivéve a burgonyát ráöntjük a tejszínes masszát. ( Mindenhova jusson ).A sütőt kb. 200 fokra hevítjük és így tesszük vissza kb. 15 percre sülni. Aranybarnára kell sülnie.
Hűtsük legalább 30 percig, majd szeleteljük és tálaljuk.Díszítsük friss petrezselyemmel.
Megjegyzés: A recept kb. 12 adagnak felel meg.
Az eredeti Sajtos burgonya torta receptje és a hozzá tartozó kép:tasty
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés