Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Krémes citromos csirke hozzávalók:
2 csont nélküli- bőr nélküli csirkemell só ízlés szerint bors ízlés szerint lisztet (125 g) 1 ½ evőkanál vaj 1 evőkanál olívaolaj 1 ¼ csésze csirkehúsleves(295 ml)
1 pohár tejszín (235 ml) 1 teáskanál só 1 teáskanál bors citromlé 1 citrom szeletelve friss petrezselyem
Krémes citromos csirke elkészítése:
A vágódeszkán vágja el a csirkemellet félbe, szélességben.
A csirkemellet mindkét oldalon sózzuk és borsozzuk.Óvatosan forgassuk meg a lisztben.Serpenyőben vajat megolvasztjuk és olívaolajat öntünk hozzá. Ebben sütjük meg a csirkemelleket 3-5 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. vegyük ki belőle a csirkemelleket és öntsük a serpenyőbe csirkehúslevest. Kicsit melegítsük és öntsük bele a főzőtejszínt. Sózzuk és borsozzuk, adjunk hozzá citromlevet.Pároljuk 5 percig. Tegyük bele a csirkét a serpenyőbe, és tetejükre pedig egy-egy szeletelt citromkarikával. Körettel tálaljuk és öntünk a serpenyőben lévő szószból is, és petrezselyemmel megszórjuk...( köret lehet pl. rizs, vagy tészta )
Megjegyzés: Az eredeti recept és kép a Krémes citrom csirkéhez:tasty
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés