Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Sajtkrémes, töltött banán kenyér hozzávalók:
BANÁN KENYÉR
2 érett banán 1 nagy felvert tojás ½ csésze világosbarna cukor (110 g) ¼ csésze cukor (50 g) ½ csésze olvasztott vaj (115 g) 1 teáskanál vaníliakivonat ¼ csésze görög joghurt (60 g) 1 csésze liszt (125 g)
1 csipet só 1 teáskanál szódabikarbóna
KRÉMsajt TÖLTÉS
1 nagy tojás 110 g krémsajt ¼ csésze cukor (50 g) 3 evőkanál liszt
Sajtkrémes, töltött banán kenyér elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180˚C-ra.
Egy közepes tálban tördeljük bele a banánokat. Keverjük össze a a tojásokkal, a barna cukorral, a fehér cukorral, a vajjal, a vanília kivonattal és a joghurttal.Adjuk hozzá a lisztet, a sót és a szódabikarbónát, és addig keverjük, amíg jól el nem keverednek.
A krémsajt töltésének elkészítése: tojás, krémsajt, cukor és liszt keverése egy kis tálban.
Öntsük fel a banán tészta felét 23x12 cm méretű serpenyőbe.
A banán tésztára egyenletesen krémsajtot öntsünk. Erre mehet rá a maradék banán tészta, a krémsajt töltelék tetejére.
Körülbelül 50 percig sütjük, vagy addig, amíg egy fogpiszkáló nem lesz tiszta, ha beleszúrjuk... (A sütési idő változhat, ezért tartsd szemmel a kenyeret.)
Hagyjuk 15 percig hűlni, mielőtt tálaljuk...
Megjegyzés: Három banánt is lehet használni hozzá, és akár diót is lehet bele tenni...
Az erdeteti receptje és a kép a Sajtkrémes, töltött banán kenyérhez:tasty
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés