A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. 2 tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Elektromos mixerrel a vajat és a porcukrot krémesre keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját és az aranyszirupot. Összekeverjük. A lisztet, a szódabikarbónát, a gyömbért és a fahéjat a vajas keverékbe forgatjuk. Fakanállal keverjük össze, hogy kemény tésztát kapjunk.
A tésztát 10 cm-es kör alakúra nyomkodjuk. 2 sütőpapír között 5 mm vastagra kinyújtjuk. Sütőpapír közé helyezzük egy tepsire. Hűtőbe tesszük 20 percre, vagy amíg meg nem szilárdul.
Egy 8 cm-es nyúl alakú kekszvágóval vágjunk ki 16 kekszet a tésztából. Helyezzük az előkészített tálcákra. Egy pálcika vagy nyárs segítségével minden keksz tetejére 1 lyukat szúrunk, és a kekszeken kis mélyedéseket készítünk a díszítéshez.
Süssük 15 percig, vagy amíg kemény tapintású lesz. Tálcákon hagyjuk kihűlni (a kekszek hűlés közben tovább szilárdulnak).
A porcukrot egy tálba szitáljuk. Fokozatosan adjunk hozzá 1 evőkanál citromlevet, és keverjük addig, amíg a cukormáz sima nem lesz. Egy kis, zárható zacskóba kanalazzuk. Nyomjuk ki a levegőt és zárjuk le. Olló segítségével vágjunk le 1 sarkot a zacskóból, és nyomjuk rá a kekszre. Hagyjuk megkötni a jegesedést. Fűzzük át a szalagot a lyukakon...
Megjegyzés: Húsvéti nyuszi keksz eredeti receptje és képe:taste
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés