Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: közepesen nehéz Árkategória: közepesen olcsó
Rétes, paprikás csirkével töltve hozzávalók:
30 dkg liszt a réteshez 1 db kisebb paprikásnak
való csirke 3 evőkanál olaj vagy 5 dkg zsír 2 dl tejföl hagyma paprika só
Rétes, paprikás csirkével töltve elkészítése:
A csirkéből az aprólék nélkül paprikást készítünk.
Olyan puhára főzzük, hogy könnyen lefejthessük a csontról. A leszedett húst vékony metéltre vágjuk és 10 cm-es sávban a kinyújtott tészta szélére helyezzük. A visszamaradt paprikás zsírhoz hozzáadjuk a tejfölt, és egyharmad részével a
húst meglocsoljuk. a többit bögrébe téve, melegen tartjuk. A tölteléket tésztával letakarjuk, lazán felcsavarjuk, és lehetőleg elvágás nélkül helyezzük a tepsibe. Rózsaszínüre sütjük. Szeletekre vágva,tálra helyezzük és a megmaradt levével leöntjük.Forrón tálaljuk.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés