Elkészítési idő: több másfél óránál Nehézségi foka: közepesen nehéz Árkategória: közepesen olcsó
Töltött kel hozzávalók:
egy középnagyságú (kb. 1 kg) kelkáposzta 40 dkg
borjú- vagy sertéshús 2 1/2 evőkanál olaj vagy 4 dkg zsír 4 dkg liszt 1 dl tejföl 10 dkg rizs só
Töltött kel elkészítése:
A kelkáposztát jól megmossuk és egészben hagyjuk.
A húst megdaráljuk, a zsiradék felén megfuttatott rizzsel összekeverjük, sóval, borssal fűszerezzük. A kel leveleit vigyázva
szétválasztjuk és a tölteléket egyenletesen elhelyezve közéje
rakjuk. Az egészet cérnával átkötözzük, és mély lábasban, forró,
sós vízbe téve, kb. egy óráig lassan főzzük. A maradék zsiradékból
a liszttel világos rántást készítünk, ezzel a levét berántjuk.
Tálaláskor egy kanál tejfölt adunk a levébe. . Ízesítő anyagai fokhagyma, kapor vagy majoranna, amit csak a végén adunk hozzá.
A receptet ennyiszer mentették el:3 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés