Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Karfiol, hússal összerakva hozzávalók:
1 kg karfiol 40 dkg sovány sertéshús 3 evőkanál
olaj vagy 5 dkg zsír 2 dl paradicsomlé hagyma 2 dkg liszt só
Karfiol, hússal összerakva elkészítése:
A karfiolt megtisztítva, rózsákra szétszedjük és sós vízben megfőzzük.
A húst megdaráljuk, a zsiradék felében 1 kiskanálnyi
apróra vágott hagymát megpiritunk és abban a húst megpároljuk.
Kizsírozott tűzálló tálban a karfiolt a hússal összerakjuk,
a maradék zsiradékból 2 dkg liszttel és a paradicsommal kb.
2 dl-nyi vékony mártást készítünk, csont- vagy húslével hígítva,
és ráöntjük a rakott karfiolra. Tíz percre forró sütőbe tesszük.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés