Elkészítési idő: 90 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Óriás csirke carnonara raviolo hozzávalók:
350 g liszt 150g búzadara 3 nagy tojás 3 tojássárgája 2 csirkemell; főtt és finomra aprított 10 csík szalonna; apróra vágva és sütve 100 g reszelt parmezán 50 g reszelt mozzarella
A töltelék:Egy tálban keverjük össze:A felcsíkozott csirkemellet, a sült szalonnát, reszelt parmezánt, reszelt mozzarellát, tejszínt.Sózzuk és borsozzuk.
Keverjük össze a lisztet a búzadarával. Készítsen egy lyukat a közepébe.
Öntsük az egész tojásokat és a tojássárgáját is a lyuk közepébe, és villával keverjük össze. Addig gyúrjuk amíg tésztává nem válik.
Csináljunk belőle egy nagy "gombócot", majd csavarjuk be a fóliába, és 20 percig pihenjen szobahőmérsékleten. Utána vágjuk ketté. Nyújtsuk ki kör alakúvá ( kb. 1mm vastagra ). Kettőt készítsünk belőle.
A közepébe rakjuk a tölteléket. Mehet rá a másik kör alakú tészta.Nyomkodjuk le a széleit. Ne legyenek benne légbuborékok és hagyjuk pihenni kb. 30 percig.Melegítsük a sózott vizet széles serpenyőben, amíg nem forr fel. Dobd bele a tésztát és tedd a fedelet rá a serpenyőre. Főzzük kb. 5-6 percig.Tálaláskor kenjük meg a tetejét vajjal, szórjuk meg reszelt parmezánnal és aprított petrezselyemmel.
Megjegyzés: A Óriás csirke carnonara raviolo eredeti képe és a receptje:twistedfood
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés