Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi foka: nagyon egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Sült alma ropogós töltelékkel hozzávalók:
2 alma 1 teáskanál citromlé 60g eperlekvár 2 evőkanál liszt 45g vaj hidegen és kockára vágva
3 evőkanál barna cukor 45g nyers zab 1/4 ek őrölt fahéj csipet só
Sült alma ropogós töltelékkel elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
Vágjuk fel minden almát középen. Vágjuk ki a mag mindkét oldalát, lekerekített lyukat hozva létre. Dörzsöljük be az alma húsát citromlével. Helyezzünk 1 evőkanál lekvárt minden lyukba.
Az öntethez: egy kis tálban keverjük össze a lisztet, a vajat, a barna cukrot, a zabot, a fahéjat és a sót. Tegyünk keveréket minden alma tetejére, eltakarva a lekvárt.
Helyezzük egy kb. 1 cm-es vízzel töltött tepsibe. Addig sütjük, amíg a teteje aranybarna és az alma megpuhul, kb. 35-40 percig.
Megjegyzés: Sült alma ropogós töltelékkel című recept eredeti receptje és képe:foodnetwork
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés