Elkészítési idő: 75 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Mákos macaron hozzávalók:
100 g porcukor 80 g darált mák 75 g tojásfehérje
100 g kristálycukor 30 ml víz
Mákos macaron elkészítése:
A porcukrot, a ledarált mákot, és a tojásfehérje felét egy tálba tesszük. Összekeverjük. A kristálycukrot vízben közepes hőfokon felforraljuk. (kb. 121 C fokig főzzük.)
A tojásfehérje másik felét kemény habbá verjük fel. A habverővel folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük az előzőleg elkészített cukorszirupot. Addig keverjük amíg egy kicsit el nem hűl. Ezt a tojáshabot keverjük a mákos masszához.
A tepsit sütöpapírral kibéleljük. Nyomózsákból kinyomkodva szabályos kör alakokat nyomunk. Ezután kb. 40-50 percen át hagyjuk bőrösödni a mákos macaronokat.
Utána előmelegített sütőben kb. 130 fokon kb. 20-25 percig sütjük. A sütéskor világosnak kell lenniük, nem szabad megpirulniuk.
A kis mákos korongokat olyan krémmel töltjük aminekkel szeretnénk.
Megjegyzés: A recept kb. 30 darabhoz jó.
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés