Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Macchiato Macaronok hozzávalók:
A süti:
3 darab tojásfehérje ¼ csésze kristálycukor (50g) 1 ¾ csésze porcukor (200g) 1 csésze legfinomabb mandulaliszt (110 g) ( elvileg a finomliszt is jó hozzá persze egy kicsit más lesz az íze ) 2 evőkanál instant kávé por
A vajkrém a töltelékhez:
½ csésze vaj 2 csésze porcukor 2 teáskanál vanília-kivonat
Macchiato Macaronok elkészítése:
Egy tálban szétválasztjuk a tojásokat. ( fehérjére és sárgájára ):A fehérjét kemény habbá verjük fel a 50 g kristálycukorral. Mehet bele a porcukor, a liszt, a kávépor. Összekeverjük. Cukrász tölcsérbe töltjük a masszát. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk ki. Erre nyomjuk ki a kis korongokat. A korongokat sütés előtt hagyjuk egy picit pihenni. Addig keverjük ki a tölteléket egy tálban. A vajat a porcukorral és a vaníliával összekeverjük. A korongokat előmelegített sütőben kb. 140 fokon kb. 15 percig készre sütjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni. Utána mehet bele a krém. Egy korong az aljára erre megy a krém erre pedig még egy korong.
Megjegyzés: Recept: 16-18 macaron,
Az eredeti recept és kép:buzzfeed.com
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés