Egy tálba öntjük a 150 gramm zabpehelyt,150 gramm liszt,10 gramm sütőpor, 2 gramm őrölt fahéj,1 gramm őrölt szerecsendió, egy csipet só...ezt elkeverjük. A diószemeket apróra vágjuk fel, és összekeverjük az előzőekkel.
Egy tálba teszünk két tojást, plusz 70 gramm cukrot. Robotgéppel összemixeljük, és hozzáadjuk az olajat. A robotgéppel újra összemixeljük.
Az almákat kimagozzuk és meghámozzuk. Lereszeljük mindet és beleforgatjuk a tojásos masszába. Reszelünk hozzá egy kis citromhéjat, plusz egy kis citromlé. Kézi habverővel egy kicsit összekeverjük. Ezután adagoljuk a zabos masszát folyamatos kevergetés mellett. Kis süthető formákba rakjuk és előmelegített sütőben kb. 180 fokon sütjük.
Megjegyzés: Almás-diós zabpehely eredeti receptje és képe:youtube
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés