A tészta elkészítéséhez tegyük a vajat és a 3/4 csésze (165 g) cukrot egy keverőbe és lapáttal keverjük simára. Tegyünk bele 1 tojást, amíg jól össze nem áll. Belekeverjük a lisztet, a sütőport és a csipet sót. A tészta egyharmadát felvágjuk, téglalap alakúra lapítjuk, és műanyag fóliába csomagoljuk. A nagyobb darabból téglalapot formázunk, és műanyag fóliába csomagoljuk. Tegyük hűtőbe mindkét tésztablokkot kb. 2 órára.
A sütőt 200°C-ra előmelegítjük. Egy 20 cm x 30 cm x 5 cm-es téglalap alakú tepsit kivajazunk, és sütőpapírral kibéleljük, 3 cm-es kinyúlást hagyva. Nyújtsunk nagyobb tésztát 2 enyhén lisztezett sütőpapír között 5 mm vastagra. A tésztával kibéleljük az elkészített tepsi alját, levágjuk a széleit, hogy szorosan illeszkedjenek, majd villával megszurkáljuk. Helyezzük a sütőbe, és süssük 20-25 percig, amíg az alap aranybarna nem lesz. Kivesszük a sütőből és teljesen kihűtjük.
2 lisztezett sütőpapír között kis téglalapot nyújtunk 3 mm vastag téglalappá. Vágjuk hosszú, 6 cm széles csíkokra, hogy kibéleljük a serpenyő oldalát. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.
Csökkentsük a sütő hőfokát 160°C-ra. A töltelékhez a maradék 4 tojást enyhén felverjük. Helyezzük a
ricottát és a krémsajtot egy keverőbe, és keverjük simára. A vaníliával, a maradék 1 csésze (220 g) cukorral és a tojással keverjük össze.
A tepsi oldalát 6 cm-es tésztacsíkokkal béleljük ki, finoman nyomkodjuk a megsült alap tetejére, hogy egységet képezzenek (a tészta puha, de sütés közben összeáll). Kis éles késsel vágjuk le a tésztát úgy, hogy egy szintben legyen a tepsi tetejével. A tésztahéjba kanalazzuk a tölteléket. Helyezzük sütőbe, és süssük 1 óra 20 percig, vagy amíg a szélek megszilárdulnak, és a közepén enyhe hullámzás történik (kicsit megrepedhet). Kapcsoljuk ki a sütőt, és nyissuk résnyire az ajtót. Hagyjuk a süteményt teljesen kihűlni a sütőben, majd hűtsük le 6 órát, hogy megdermedjen. A sütőpapír túlnyúlásával óvatosan emelje ki a tortát a formából. A tortát porcukorral megszórjuk a tálaláshoz.