Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Burgonya lepény húsos töltelékkel hozzávalók:
burgonya 350 gr só 1 tk cukor 1 evőkanál tojás 1 db élesztő 1 evőkanál liszt 500 gr darált hús 300 gr hagyma 1 darab só bors fűszerek ízlés szerint forró víz 50 ml olaj sütéshez
Burgonya lepény húsos töltelékkel elkészítése:
A burgonyát megfőzzük, és krumplinyomóval összetörjük. A fözővízből öntünk rá kb. 200 ml -it. Összekeverjük. Mehet bele só, cukor és egy tojás. Összedolgozzuk. A szárított élesztőt hozzáadjuk a lisztel együtt. Ezt a tálban összegyúrjuk. Amikor egyneműsödött egy kicsi olajjal meglocsoljuk, összegyúrjuk. Lefedjük fóliával és hagyjuk állni kb. egy órát.
A darált húsba reszelünk egy fej hagymát. MEhet hozzá só, bors, fűszerek ízlés szerint. Beleöntjük az 50 ml forró vizet. Összegyúrjuk.
A tésztát kis darabokra vágjuk és a közepébe teszünk a húsból. Kis gombócokat formálunk belőle, majd kilapítgatjuk kis lepénnyé. Forró olajban aranybarnára sütjük.
Megjegyzés: Burgonya lepény húsos töltelékkel eredeti receptje és képe:youtube
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés