Egy középnagyságú fej, kb. 1 kg-os káposzta leveleit szétszedjük és forró sós vízben félpuhára főzzük, a vízből kivéve, a levét jól lecsurgatjuk. Egy-egy káposztalevelet úgy hajtogatunk össze,hogy egész kis csomagot kapjunk. Most egy tiszta szalvéta sarkába tesszük, jól becsavarjuk, ami által apró kis káposztafejeket kapunk. Az apró fej káposztákat lisztben, felvert tojásban,majd újra lisztben megforgatjuk, és forró zsiradékban míndkét oldalát rózsaszínűre sütjük. Közben világos rántással és paradicsommal híg mártást készítünk, ízlés szerint sózzuk és cukrozzuk,
és a kirántott apró fej káposztákat 10-15 peircig, lassú forrás
mellett a mártásban főzzük Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk.Önálló fogás.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés