Elkészítési idő: több másfél óránál Nehézségi foka: közepesen nehéz Árkategória: közepesen olcsó
Kornspitz - magvas kifli hozzávalók:
25 dkg rétes liszt fehér liszt tönköly liszt 25 dkg sötét rozsliszt
1 dl tönköly korpa 2 ek lenmag 1 ek szezámmag 1 só 1 tojás
1 dl olaj (olívával finomabb) 3 dl tej 1 budafoki élesztő 1 tk cukor 1.5 dl víz (a langyos víz a kovászhoz szükséges) napraforgómag
Kornspitz - magvas kifli elkészítése:
Liszteket először összeszitálom. Ebből kiveszek nagyjából 3 decit. Élesztőt adok hozzá és kb. 2 órát hagyjuk állni. A maradék liszthez hozzáadjuk:korpát, magvakat,sót,tojást,olajat és a kész kovászt is. Gyúrás közben lassan öntjük hozzá a tejet. ( Nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle ). Addig kell dagasztani amíg a tészta nem válik el az edény falától. Ezután hagyjuk pihenni kb. 1 órán keresztül. Ezután 8 részre osztjuk szét. Kinyújtjuk egyesével és felcsavarjuk őket.
Így is hagyjuk pihenni nagyjából háromnegyed órát. Bevagdossuk a tetejüket, lekenjük cukros tejjel és magvakkal szórjuk meg. Előmelegített sütőben kell sütni kb 180 fokon, kb. fél óráig. Ezután vízzel szenteljük meg , kb 200 fokosra kell melegíteni a sütőt és kb. 10 percig így hagyjuk pirulni a tetejét.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés